news item

Eens per 3 weken legen en nieuwe inzameldagen gestart

Geplaatst op 25 mei 2016

Met ingang van woensdag 11 mei is het eens per 3 weken legen van de PMD-, papier en restafvalkliko gestart (elke woensdag is 1 van deze kliko's aan de beurt). De GFT-kliko wordt elke 2 weken geleegd op vrijdag.

Eerstvolgende 2 inzameldagen van uw kliko’s:

  • PMD: 11 mei, 1 juni
  • Restafval: 18 mei, 8 juni
  • Papier: 25 mei, 15 juni (voortaan overdag!)
  • GFT: op vrijdag in de even of oneven week. Dit is afhankelijk van de wijk waarin u woont.

Kijk voor de inzameldagen die voor uw adres van toepassing zijn op www.mijnafvalwijzer.nl of download de app ‘Afvalwijzer’ (beschikbaar voor iPad, iPhone, Android- en Windows Phone 8).

Tip 1: Wilt u nooit meer achter de vuilnisauto aanrennen omdat u de kliko niet heeft buitengezet? Via de app of e-mail kunt u een herinnering voor de inzameldag instellen.

Tip 2: ACV start ’s ochtends om 7.30 uur met het legen van de kliko’s. Zet uw kliko daarom altijd voor 7.30 uur aan de weg.

 

Papierkliko overdag geleegd

Per woensdag 25 mei worden alle papierkliko’s overdag geleegd door ACV. Hiermee komt een einde aan de huis-aan-huis inzameling van oud papier en karton op doordeweekse avonden en in het weekend door leden van Wageningse verenigingen. Zij kregen hiervoor een vergoeding van de gemeente en ACV.

 

Ander werk

Vanaf woensdag 11 mei gaan de verenigingen, samen met ACV, de rolcontainers met oud papier en karton bij flats legen. Verenigingen, gemeente en ACV zijn blij dat de verenigingen door deze vervangende werkzaamheden hun inkomsten behouden.


Terug naar het overzicht