news item

Klikowissel Wageningen

Geplaatst op 7 oktober 2016

Brief klikowissel Wageningen

Binnenkort ontvangen de bewoners van de laagbouw van ons een brief over de mogelijkheid om de kliko's om te wisselen. Na 4 maanden ervaring op doen met de nieuwe inzameling, kunnen wij ons voorstellen dat u wellicht liever een grotere of juist kleinere kliko wilt voor bepaalde afvalsoorten. Daarom organiseren wij een klikowisselronde. Daarbij kunt u kiezen voor een ander formaat kliko voor alle afvalsoorten.

In de brief kunt u lezen dat u om uw kliko's om te wisselen, naar de volgende website moet gaan:

https://mijnkliko.nl/

Als u inlogt met uw postcode, huisnummer en eventueel toevoeging krijgt u te zien welke kliko's u kunt kiezen. Als u uw keuze gemaakt heeft en uw gegevens heeft achtergelaten, krijgt u een bevestigingse-mail.

Geen kosten voor de wissel

Aan de wissel zelf zijn geen kosten verbonden. Wel krijgt u een extra afvalstoffenheffing van de gemeente van ongeveer €70 per jaar als u een 240 liter restafvalkliko kiest. Als u om medische redenen (bijvoorbeeld incontinentie) zo'n kliko nodig heeft, hoeft u deze extra heffing niet te betalen. De gemeente neemt dan contact met u op voor een bewijs van de medische noodzaak.

Reageren tot uiterlijk 19 oktober 2016

U kunt op de website van kliko uw keuze doorgeven tot en met 19 oktober 2016.

Levering kliko's

Het ophalen van de oude kliko's en het leveren van de gekozen kliko's gebeurt in fasen. Vanaf 26 oktober zal elke keer kort nadat een afvalsoort bij u wordt ingezameld uw oude kliko worden opgehaald en de nieuwe geleverd worden. U krijgt nog een brief waarin de exacte ophaal- en leverdata worden genoemd.


Terug naar het overzicht